diumenge, 29 de gener del 2012

ciberaddiccions

  1. programa sobre ciberaddiccions a bit a bit
  2. la canço del facebook
El "boom" dels telèfons intel·ligents i les xarxes socials poden derivar en un ús excessiu. Un estudi fet des de Barcelona ha detectat que alguns ciutadans estan posant fre a la saturació. No rebutgen la tecnologia, però volen racionalitzar-ne l'ús. A Austràlia, per exemple, fer servir les xarxes o el mòbil en excés pot ser sinònim d'ineficiència, i a Israel ja han fet una campanya perquè la gent es desconnecti uns moments al dia.

VÍDEO

TN migdia del 20/11/12 minut 40

Per una Educació Crítica.

En Carles recorre els instituts del país parlant sobre internet, els mòbils i el seu ús. A través d'unes preguntes els alumnes reflexionen sobre el seu ús i els nostres actes, mirats d'una manera freda fan riure i replantejar agluns dels nostres hàbits.

Si no deixaries veure que dus a la motxila a un desconegut, per què deixes veure el que tens al carallibre?
Si no et creus un home de 40 de Sabadell que et diu que està estudiant 4t d'ESO, per què te l'hauries de creure en un xat? T'has llegit mai el contracte de facebook? Tots tenim gustos diferents, però coincidim en què tots tenim mòbil i facebook. Això és normal? Per crear coses importants es necessita concentració. Amb el facebook obert, ho podem aconseguir? Jo tinc un amic que un dia va pensar... Disney Chanel deforma la realitat o la reflecteix?  Els anuncis personalitzats gràcies a cercados com el de google o facebook.
Algunes frases cèlebres d'en Carles: 
Tinc un amic que un dia va pensar.
Hi ha gent que lliga i hi ha gent com jo.